RSS
archiv revue
Zářijové DESKOHRÁTKY
Koncem každého měsíce pro vás připravujeme rubriku DESKOHRÁTKY, v níž si představíme novinky ze světa her. Co vyšlo v poprázdninovém měsíci?
Tipy na diáře a kalendáře na rok 2022
Je nejvyšší čas pořídit si diáře a kalendáře na příští rok. Z nepřeberného množství jsme vybrali pár takových, které patří každý rok k nejoblíbenějším.
Recenze: Jednorožec
Některé knihy mají takovou obálku, že je nedokážete přehlédnout. Bezpochyby k nim patří také Jednorožec od Davida Laudy.
Recenze: Pravěcí vládci Evropy
Patříte-li mezi dinosauří nadšence, pak vám doporučuji publikaci, v níž se autor zaměřuje na pravěké živočichy obývající lokality našeho kontinentu.
Pavla Jazairiová: Navzdory rostoucí životní úrovni žije 86 milionů Indů v extrémní bídě
Zájem Pavly Jazairiové o novinářskou práci a zároveň o takzvaný třetí svět trvá od chvíle, kdy v Československém rozhlase roku 1965 nastoupila do vysílání pro Afriku. Tentokrát se s její novou knihou podíváme do Indie, kterou navštívila mnohokrát a téměř celou ji procestovala.
Komiks Zaklínač: Blednoucí vzpomínky
Geralt z Rivie, slavný zaklínač v komiksové podobě chytne snad každého. Grafický román dává příběhům úplně jiný rozměr.
Recenze: Nevíš dne, nevíš hodiny
V loňském roce vyšla v nakladatelství Slovart další kniha oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána. Tentokrát se jedná o titul Nevíš dne, nevíš hodiny, který je 29. v sérii Naše Město.
Recenze: Zápisník abstinentky
V dnešní době, která „svědčí“ o celé řádce civilizačních chorob a závislostí, se jako zjevení občas najde kniha, která se s některou z takových věcí vyrovnává. Michaela Duffková se dosti prezentovala svou prvotinou Zápisník alkoholičky. V něm líčí svou cestu k závislosti, rozkladu vztahů a svých pokusů se z celé záležitosti vymanit.
Zářijové tipy PANÍ BABKY
Také tento měsíc vám přinášíme pár tipů z kategorie KNIHY ZA BABKU.
Silnice č. 9 se vine dalším odloženým případem ze Švédska
Nechte se unášet atmosférou jižního pobřeží Skandinávie! Právě v tomto lákavě ponurém prostředí nedaleko majáku došlo na Velký pátek k zavraždění kontroverzní malířky. Když si kriminalisté místo činu pořádně prohlédnou, zaujme je zvláštní spojitost s jiným, 15 let starým případem…
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!