RSS
archiv revue
Beseda: Dagmar Užkonečně Šťastná – Za vším hledej ženu
V úterý 19. září byla hostem v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz spisovatelka Dagmar Užkonečně Šťastná, která na besedě představila svou novou knihu Za vším hledej ženu.
Recenze: Dým nad Březinkou
Autorka strávila čtyři roky v německém koncentračním táboře Osvětim-Březinka. Poté, co uprchla z pochodu smrti, napsala autobiografickou zpověď o tom, co prožila. Kniha posloužila jako důkazní materiál při procesu s nacistickými zločinci. Vy se díky ní dozvíte řadu překvapujících, až šokujících, informací, které vám žádná beletrie nezprostředkuje.
Recenze: Znamení jednorožce
Kniha o lásce, o zradě, o světě. Jak se zpívá v jedné písničce. Ale také o životě na nudném středověkém hradě, i o nekončícím dobrodružství v kulisách Francie zmítané válkami. Co všechno obětuje protivný markýz pro své blaho? A co všechno obětuje mladá markýza pro blaho ostatních?
83. HRA LOVEC KNIHCENTŮ
Hra pro členy věrnostního programu KNIHCENTRUM.CZ. Ulovte KNIHCENTY a vyberte si dárek.
Soutěž o 3 výtisky knihy Faktor Omega
Vyhrajte akční thriller balancující na ostří skutečné historie. Faktor Omega získají 3 výherci.
Prémiový obsah
číst více
Zářijové DESKOHRÁTKY a SOUTĚŽ
Odložte noťas, mobil anebo v lepším případě knihu a pojďte si zahrát společenské hry! 🙂 O dvě z nich si můžete i zasoutěžit.
Recenze: Převzetí
Knih od českých autorů není nikdy dost a když navíc spisovatel zabrousí do fantastiky, tak jednoduše není nad čím přemýšlet! V březnu vydalo nakladatelství CooBoo knihu Vojtěcha Záleského Převzetí. Už samotná obálka navnazuje k četbě, jelikož slibuje pořádný kus noir urban fantasy. A to je panečku v našich končinách opravdu něco originálního!
Igor Brezovar: „Cestování mě naučilo rozdávat optimismus a radost.“
Svůj příběh, který stírá předsudky a pomáhá odbourat strach z neznámého, vypráví ve své knize motorkářská legenda, nezkrotný rebel, milovník žen, cestovatel, muž se srdcem na pravém místě, který si splnil svůj dětský sen.
Lucie Bechynková: „Brodit se vším tím zlem je občas náročné.“
Povídali jsme si se spisovatelkou a moderátorkou Lucií Bechynkovou, občas nazývanou také jako „zločinožroutka“. Je spoluzakladatelkou populárního podcastu Opravdové zločiny, který se zaměřuje na nejzajímavější kriminální případy světa, a autorkou stejnojmenných knih Opravdové zločiny a Opravdové zločiny 2. Na svém kontě má také titul Vrah je v každém z nás, na němž spolupracovala s legendárním detektivem pražské mordparty Janem Štočkem, a nyní přichází s novinkou Ženy zločinu.
Recenze: Buď jako řeka
Sedmnáctiletá Victorie vyrůstá po smrti své matky na odlehlé americké farmě spolu s chřadnoucím otcem a agresivním bratrem. Rozhodně nemá, jako jediná žena v hospodářství a domácnosti, na růžích ustláno, ale svůj domov miluje. Miluje rodinnou farmu i městečko poblíž kterého žijí. Malebné, malinké, uprostřed překrásné přírody.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!