RSS
archiv revue
DOčteNO - Lov
Každý týden tady pro vás máme Dobré čtení na obzoru. V krátkém videu se o knize něco dozvíte a třeba vám pomůže při rozhodování, zdali si knihu přečíst.
Lov – temnota, kterou nerozjasní ani slunce
Lovci… Představil si vystrašeného chlapce, kterého uprostřed noci vytáhli z auta. Muže, kteří se ho naprosto evidentně chystali… lovit…
Recenze: Velká kniha rituálů
Cesta do hájemství starodávných tradic a rituálů, chvil, kdy potřebujete pocítit změnu ve svém životě a vnitřně se s ní ztotožnit. Dospět, rozhodnout se, procítit, začít, ukončit…
Recenze: Jonáš a Nenáš
Série knih o Jonáši a Nenáši získala mnoho ocenění. Například cenu norského ministerstva kultury za nejlepší debut nebo cenu norských kritiků za nejlepší knihu pro děti a mládež. Jaká je tedy tato kniha v kontextu českých knih pro děti?
Prožijte báječné Velikonoce
Jaké jsou nejznámější tradice a jak připravit pomlázku?
Knižní novinky - duben 2022
Apríl neznamená jen jaro, které už konečně dorazilo, ale také plno knižních novinek, které vám prostě nesmí ujít.
Velikonoce se nezadržitelně blíží. Máte už vše připraveno?
Pomlázka, beránek, mazanec, barvení vajíček - to vše je spojeno se svátky jara, VELIKONOCEMI.
Recenze: Zeleninová zahrádka
Zeleninová zahrádka je knihou pro všechny. Ať už jste zkušení pěstitelé nebo chcete teprve začít krok za krokem.
Recenze: Josef Lada
Ti nejmenší ho znají jako duchovního otce kocoura Mikeše a my starší si pravděpodobně vybavíme ilustrace k legendárnímu Švejkovi. Zřejmě mezi námi není nikdo, kdo by neznal jeho líbivé vesnické kresby. Co ale víme o jeho životě? Josef Lada je velikán, kterého nám může závidět celý svět, a tahle kniha je poctou jednomu z našich největších umělců.
Recenze: Helenčino pečení - Velikonoční mámení
V rámci čtvero ročních období vyšlo minulý rok jarní Helenčino pečení. Najdete zde všechno, co lze upéct na Velikonoce, čím si lze udělat radost i v průběhu roku. Potěšila mě rebarbora, protože s tou lze péct i v období po Velikonocích, a celkově mnoho třešňových receptů.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!