Novinka Blanky Malé: humorná i pikantní – mimořádně se slevou 25 %

RSS
archiv revue
Recenze: Novodobé říše
Koloniální říše ve všech svých podobách byly součástí politických map světa více než pět století, od renesance až do nedávné minulosti. S jejich dědictvím se lidstvo vyrovnává dodnes. Odborník na evropské dějiny Robert Aldrich oslovil své kolegy z různých univerzit, aby poutavě vyprávěli o tom, jak se třináct zemí pokusilo ovládnout téměř celý svět.
Recenze: 1913 Co jsem chtěl ještě vyprávět
Z knihy 1913. Léto jednoho století se ihned po vydání stal mezinárodní hit. Florianu Illiesovi se v krátkých prozaických črtách podařilo zachytit atmosféru odcházejícího devatenáctého století i záblesky toho nadcházejícího. Fascinující dobové výjevy z předválečné Prahy, Vídně či Berlína měly jedinou vadu — skončily. Ke stejnému závěru dospěl naštěstí také Florian Illies, který proto neustal v pročesávání archivů, knihoven a galerií, a připravil obdobně hypnotické a vtahující pokračování. Opět se tak můžeme ponořit do životů spisovatelů, umělců a novinářů, kteří cítí konec jedné epochy, avšak nemohou tušit, co má přijít po ní.
Provokativní literární experiment
Mike Jedinela by se dal označit jako moderní dobrodruh. Byznysmen zocelený cestováním po celém světě, sebevědomý milovník krásných žen a přímočarý kritik dění kolem. Zkrátka rebel, který si rychle získá vaše sympatie. Stejného rázu je i jeho inovativní kniha Cirkus Karanténa, do které ukryl soutěž o 1 000 000 Kč.
Lenka opět v akci
Tahle ztřeštěná holka je už mezi čtenáři známá firma. Nezůstane v klidu ani pět minut a už jí hlavou víří bláznivé nápady, které pěkně cvičí se všemi dospělými okolo. V předchozích sedmi knižních dílech Lenčiných katastrof vyvedla nespočet průšvihů, a to nejen ve škole. Nenechte si ujít i ten osmý, který právě vychází.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!