RSS
archiv revue
Recenze: Vášeň a přítomnost
Krásná kniha, která se nebojí jít do hloubky. Do hloubky nejen vztahů, erotiky a mužského a ženského světa obecně, ale také každého čtenáře. Jsem si naprosto jista, že i když nám autorka Maci Daye nabízí obecnou a velmi podrobnou terapii použitelnou pro vztahy i jednotlivce, její ryzí prožívání a to, co nám vytane na mysli, vypluje ze vzpomínek, může být pro jednotlivce až neskutečně odlišné. Podle toho, co jsme zažili, co nás potkalo a kdo nás zranil.
Recenze: Varhaník z mrtvé vesnice
Danuta Chlupová zůstala věrná svému kraji a opět se v jejím románu vydáváme na Karvinsko. Tentokrát do vymyšlené vesnice Dvory, která má ale podobnou charakteristiku jako jiné obce v důlních oblastech. Ani malé vísce se nevyhne to, jak si komunistický režim dokázal došlápnout na jinak slušného jedince.
Náhradník vám bude rezonovat v mysli ještě dlouho po přečtení
Kniha, která ve vás zanechá spoustu emocí. V USA, Kanadě a Velké Británii se této autobiografie prodalo za první den více než 1,4 milionu výtisků.
DOčteNO- Nové nebe
Každý týden tady pro vás máme Dobré čtení na obzoru. V krátkém videu se o knize něco dozvíte a třeba vám pomůže při rozhodování, zdali si knihu koupit.
Beseda: Ondřej Durczak, Jiří Siostrzonek – Zrození metropole
Ve čtvrtek 20. dubna byli hosty Domu knihy autoři fotografické publikace Zrození metropole.
Recenze: Paměti donského Kozáka a českého lékaře
V českém překladu vydalo v roce 2022 nakladatelství Jota v redakčně zkrácené a upravené verzi memoáry exilového kozáckého básníka a lékaře Nikolaje Kelina, které nechal publikovat jeho syn jako vzkaz pro budoucí pokolení. Je jen na nás, co si z díla odneseme – ponaučení? Kéž by...
Soutěž o 3 výtisky knihy Les v domě
Vyhrajte nejnovější román české autorky Aleny Mornštajnové Les v domě. Čeká na 3 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Knižní novinky pro děti a mládež – duben 2023
Počasí je jako na houpačce a je třeba využít obojího. Když je škaredě, tak si zalézt s knihou a šálkem horkého moku pod deku, když je venku krásně, přibrat knihu na procházku. Jaké novinky přinesl na pulty knihkupectví aprílový měsíc duben?
Ceny Jantar 2022 mají své vítěze
V pondělí 17. dubna byli v ostravském Domě kultury Poklad slavnostně vyhlášeni laureáti šestého ročníku Cen Jantar, které jsou udělovány umělcům spojeným s Moravskoslezským krajem.
Recenze: Zpomal a rozhlédni se
V nakladatelství Svojtka vyšla v letošním roce tato krásná kniha – Zpomal a rozhlédni se – Další příběhy ze světa přírody, které tě přimějí zpomalit a všímat si maličkostí. Napsala ji Laura Brand. Když se necítíte ve vlastní kůži, je dobré tělo i mysl zklidnit v přírodě. Takové lesní království udělá s člověkem své. Miluji vůni lesa. A právě v přírodě se dějí malé a velké zázraky. Stačí jen pozorovat.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!