RSS
archiv revue
Recenze: Petrademone
Třináctiletá Frida přišla o oba rodiče. Do péče si ji bere teta a dívka se ocitá na panství Petrademone. Brzy po nastěhování se začnou dít záhadné věci a Frida zjišťuje, že její rodina je součástí obrovského tajemství.
Alicina síť – příběh špionky vycvičené královnou špehů
Ženy netouží jen po lásce, ale také po pomstě. Některé se touží prosadit v armádě a dokázat, co umí, v mnohem krvavějších bojích, než je lov na manžela a rodinný život. Nechtějí prožít život s hlavou v písku s falešným pocitem bezpečí, ale postarat se samy o to, aby je nikdo neohrožoval.
Markéta Harasimová: „Každé téma, které zpracovávám, si nejdříve osahám.“
Spisovatelka Markéta Harasimová o sobě říká, že píše hodně svižně a vydává pravidelně dvě knihy za rok. Letos je tou první psychologický thriller Doktorka Viktorie. V rozhovoru nám autorka prozradila něco více nejen o této knize, ale také o těch, které už vyšly a které teprve vyjdou.
Recenze: Lenčiny katastrofy
Lenka chodí do 5. B a nemá to vůbec jednoduché. Doma ji otravují blbobráchové Jakub a Šimon, táta je věčně otrávený učitel němčiny a máma rodinu týrá svými kuchařskými pokusy. Dědeček špatně slyší, babička je neustále dojatá a lepší to není ani ve škole. Její život je prostě jedna velká katastrofa. Pomůže jí psaní deníčku?
Jak udělat ze starých časopisů dekoraci?
S trochou zručnosti, špetkou fantazie a hromádkou starých časopisů si můžete sami vyrobit originální dekoraci a změnit vzhled bytu či domu. Máme pro vás pár tipů, jak na to.
Pusťte do své kuchyně trochu exotiky
Vyzkoušejte si nové a neotřelé recepty s kuchařkami z nakladatelství BOOKMEDIA.
The Snow Child – kniha, kterou si přečtete víc než jednou
Někdy člověk v životě dojde k bodu, kdy potřebuje nový začátek, ať to stojí, co to stojí. Nový začátek, nový život a nové místo, daleko od všech proher a zklamání. Aljaška splňuje všechna přání a nabízí vše, o čem by se jinde dalo jen snít.
Recenze: Jsme všichni sněhové vločky?
Únor si pro sebe v knižní sekci ukradla hvězda young adult Holly Bourne, když u Nakladatelství Slovart vydali její vynikající knihu nejen pro mladé Jsme všichni sněhové vločky?
V zajetí zimy – pohádková fantasy, jakou jste ještě nečetli
Tři mladé ženy, tři osudy a jeden cíl. Která z nich ho dosáhne? Která z nich se rozhodne, že její život není až tak důležitý, že si toho přála příliš?
Recenze: Narodili se, aby přežili
Jedna Češka, jedna Slovenka a jedna Polka. Tři ženy židovského původu, které se vzájemně neznaly, ale které porodily dítě jen pár metrů od sebe. Dvě dívky a chlapec narození ve vyhlazovacím koncentračním táboře nevážili ani kilo a půl, přesto se jim nějakým zázrakem podařilo přežít druhou světovou válku.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Toužíte po vlastní úrodě? Jde to i bez zahrady! O tom vás přesvědčí autor knihy Domácí zahrádka, o kterou můžete soutěžit. Čeká na 2 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!
Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.