RSS
archiv revue
UČENÍ – mučení, nebo škola hrou?
„Nikdy jsem nedopustil, aby škola stála v cestě mému vzdělání,“ tvrdil Mark Twain, který byl přesvědčený, že nejvíce nás naučí praxe. O rebelských žácích toho bylo napsáno hodně, ale co osvícení učitelé? Tento rok proškolil jak žáky, tak i pedagogy samotné, a proto bychom jim rádi vzdali hold připomínkou Světového dne učitelů, který je vždy 5. října.
Recenze: Astrofyzika pro lidi ve spěchu
Chcete porozumět vesmíru, ale nechce se vám trávit příliš mnoho času u obsáhlých knih? Pak je pro vás určen titul Astrofyzika pro lidi ve spěchu, u které se navíc pořádně pobavíte.
Návrat k tradicím i sobě samým s novou generací diářů
Trendem posledních let jsou diáře pohybující se na pomezí módního doplňku, záznamníku, deníčku a knížky. Mezi nejoblíbenější patří ty, které vydávají známé osobnosti. Tvář, která je vidět, ale sama o sobě nestačí – důležitý je obsah. Už proto, že diář vás zpravidla provází přinejmenším celý rok!
Recenze: Do posledních sil
Josef Čapek, Vladimír Hauptvogel a Josefína Napravilová. Malíř, parašutista a sociální pracovnice. Jeden zemřel v koncentračním táboře, druhý bojoval proti Němcům a třetí pátrala po celé Evropě po dětech z Lidic. Na první pohled obyčejní lidé, ale všichni tři se stali hrdiny díky své odvaze a nezlomnému duchu.
Recenze: To se může stát jen ve filmu
V srpnu vyšla u Nakladatelství Slovart nejnovější kniha To se může stát jen ve filmu britské autorky Holly Bourne, která píše převážně pro mládež a která opět zaválela!
I vztahy potřebují občas pořádný úklid
Podezíravost, vznětlivost, egoismum nebo slabá vůle patří mezi problémy, které dusí dobré vztahy s okolím, a tím i naši osobní pohodu. Někdy nechápeme, proč se nám všechno hroutí, přitom by stačilo lehce upravit jednání. Ivo Toman, autor bestsellerů Debordelizace hlavy a Kurvítka v hlavě, věnoval tomuto tématu celou novou knihu. Nazval ji Debordelizace vztahů a jejím prostřednictvím vám pomůže udělat si pořádek v mezilidských vazbách.
Nejosobnější kniha české fotbalové legendy
Pokud se zeptáte začínajícího fotbalisty, kdo z našich hráčů je jeho největším vzorem, bude to pravděpodobně Milan Baroš. I on začínal s hlavou plnou snů a díky obrovskému nadšení pro hru si je mohl postupně splnit. Jeho autorizovaná biografie, která právě vychází, dokumentuje životní cestu opravdové sportovní hvězdy.
Soutěž o 2 výtisky knihy 365 důvodů k úsměvu
Zkuste své štěstí v soutěži o knihu nazvanou 365 důvodů k úsměvu. Pošleme ji dvěma výhercům!
Prémiový obsah
číst více
K nákupu vám přidáme tvořivou knihu ZDARMA
Máte rádi rukodělné výrobky? Jste kreativní? Chcete se seznámit s novými technikami vyrábění domácích výtvorů? Poskytneme vám návody a vy se do toho můžete směle pustit.
Knihomolská trička + 100 KNIHCENTŮ navíc
Vyfikněte se naším stylovým knihomolským tričkem.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Mezinárodní den dětí slavíme každý rok 1. června. Nese se ve znamení her, zábavy, ale také čtení. Potěšte své ratolesti pěknou knihou, deskovkou nebo čímkoliv jiným, co jim udělá radost.
Jennie je milující manželka a máma. Jednoho dne je svědkem toho, jak její vzorný syn ubodá postaršího muže. Už to ji šokuje, ale to, co následuje, ji donutí pochybovat o zdravém rozumu. Čas se otočil a ona má možnost vracet se do minulosti. Jenomže, co když odhalí něco, co je ještě děsivější než zločin jejího syna?
V úterý 28. května se v Ostravě v Domě knihy konala beseda s českou spisovatelkou Blankou Malou a jejím partnerem Agostinem. Autorka s diváky sdílela spoustu inspirativních myšlenek a zážitků nejen z Itálie, kde zejména se odehrávají její knihy Láska ve špičce italské špičky a Srdce nemá vrásky, které vyšly u Nakladatelství Kazda.