RSS
archiv revue
Knižní novinky pro děti - březen 2018
Měsíc březen se už přehoupl do své druhé poloviny a někteří z vás možná čekají na pravidelnou porci knižních novinek pro děti a mládež. I tentokrát určitě bude z čeho vybírat.
Soutěž o 5 výtisků knihy Zeptejte se pilota
Máte strach z létání? Pokud ano, po přečtení knihy Zeptejte se pilota už ho mít nebudete. Pojďte zkusit své štěstí v soutěži! Pro šťastné výherce máme 5 výtisků této knihy, kterou vydalo nakladatelství GRADA.
Padělatel Adolfo Kaminsky - zpověď člověka, který o své činnosti mlčel až do svých 77 let
Jsou to jednoduché počty. Musí zůstat vzhůru. Bojovat s ospalostí, jak se dá. Protože za hodinu vyrobí třicet nových osobních dokladů - posledních nadějí na záchranu pro skrývající se Židy, uprchlíky, lidi odsouzené k věznění a smrti. Když bude hodinu spát, třicet lidí zemře… Musí dělat stále dál. Je padělatel…
Kupte knihu Z deníku kočičky Ťapičky a podpořte útulek Fousky z.s.
Nakladatelství Bookmedia věnuje 10 Kč z každé prodané knihy Z deníku kočičky Ťapičky útulku Fousky z.s. . Ťapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě dospělé kočky.
Cabin Porn je inspirativní kniha plná zajímavých nápadů na nevšední bydlení v přírodě
Kniha plná nápadů na krásné a přitom jednoduché chaty, které si dokážete postavit sami. Příběhy lidí, kteří si splnili svůj sen být o kousek blíže přírodě. K tomu všemu fotografie, které vás inspirují a uklidňují už jen samotným pohledem.
Nebezpečná iluze - pohádka pro dospělé s kapkou erotiky
Hudson Rutheford je sexy chlap, a je si toho zatraceně dobře vědom. Je bohatý, arogantní a udělá Maribel Collinsové, své osobní asistence, nabídku, která se neodmítá. Jeho rodiče ho nutí vzít si rozmazlenou dědičku hotelového impéria, ale on se nehodlá hned tak ženit. Mari má předstírat, že je jeho snoubenkou, a tím jeho plánovaný sňatek zhatit. Ona je na tu roli jako stvořená, protože ho nesnáší. Jak tohle asi nakonec dopadne?
Bez slitování je plnokrevný thriller plný otřesných skutečností
První obětí byla padesátiletá úřednice. Žena měla rozseknutou hlavu sekerou, a tak nebylo pochyb o tom, jak zemřela. Několik dní na to byl zavražděný mladý cyklista a další brutální vraždy na sebe nenechaly dlouho čekat. „Bez slitování“ je strhující příběh, jehož autoři zdatně šlapou na paty velikánům v žánru kriminálního thrilleru.
Můj sen o zlatě a sněhu je must have pro všechny fanoušky biatlonu
Kdo sleduje biatlon, určitě mu není jméno Martin Fourcade neznámé. A rozhodně by mu pak neměla uniknout jeho kniha s názvem Můj sen o zlatě a sněhu, kterou vydalo nakladatelství Jota.
Petr Juřák nejen o Beskydech
V úterý 13 . března zavítal do Ostravy historik Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku Petr Juřák, který se s hosty Domu knihy ponořil do poutavého vyprávění o horách a jejich obyvatelích, o zajímavé historii, pověstech a legendách.
Radkin Honzák: Technika nás pohlcuje a ztrácíme komunikační schopnosti
Ve čtvrtek 8. března se v Domě knihy konala beseda a autogramiáda významného českého psychiatra Radkina Honzáka. K psychosomatice ho přivedla péče o pacienty s gastroenterologickými, kardiovaskulárními a nefrologickými problémy. Po roce 1989 vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. LF UK, další dekádu působil na Psychiatrické katedře IPVZ a později v Psychiatrické nemocnici v Bohnicích.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!